pühapäev, 29. mai 2011

Planeerimine

Piletid ostsime ära kuskil kuu aega enne minekut ja see oli tõsine töö, mingi aeg vaatsaime eraldi ja siis veel mitu tundi koos pileteid. Lõpuks oli selge, et kõige odavam on Air Baltic ja kõige mõistlikum on pilet osta nende kodukalt.
Edasi-tagasi pilet läks vist 160 eurot. Balti Õhk lubab reisida ühe 8kilose käsipagasi ühikuga, kui tahad midagi nö alla panna, siis tuleb see eraldi osta ja see on säästureisi puhul märkimisväärne kulu. Kuna Vahemeri arvas, et ta tahab osta ma ei tea mida ja mul oli lapsele vaja Star Warsi nänni ja Istanbulis pidi mingi äge turg olema, siis võtsime tagasi tulekuks kahe peale ühe põhipagasi ka.
Vahemeri bronnis ära ühe ööbimise sinna minnes Riia kesklinna hostelis, vist oli nina 9 eurot ja lisaks Istanbuli kesklinnas hostelikohad sama hinnaga öö eest, kuid seal oli lisaks hommikusöök.

Sellega olid ettevalmistused laias laastus läbi ja kui aeg käes, siis võis sõitma hakata. iPadist oli ka seekord kasu, sinna sai tõmmata kaks Istanbuli appi, millel olid kaardid ja info oluliste vaatamisväärsuste kohta ja manitsused mitte petta saada.

Nende mõne öö träni mahtus käsipagasisse vabalt ära ja tegelt muidugi seda siiski nii rangelt keegi ei kontrollinud, kui see lennufirma lehel kirjas on. Minul tuli peamine kotikaal fotokast, akudest, iPadist jms. Hiljem oli selline asi, et oleksime peaaegu tänavalt hakanud õunu ostma, et oma ausalt makstud pagas ikka kokku saada, sest hirmkallist Istanbulist ei jäänud midagi ägedat silma. Star Warsi asju kah polnud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar